Начало История Прием База Учители Галерия Новини Контакти
   
   

 

 

Първата сграда

Училището ни е открито на 14 април 1967г. със съвместна заповед на Министерството на народната просвета под №733-Д-13 и Министерството на машиностроенето.
Първоначално професионалната гимназия е създаден като Техникум по електропромишленост с две специалности: електромонтьор на телефонни и телеграфни уредби и стругаро- фрезист в които се обучават общо 186 ученика

 

 

   

Първият директорски колектив

Първият випуск започва учебни занятия на двусменен режим в техникума по горска промишленост, а по-късно и в тогавашното квартално начално училище (сега СОУ “Неофит Рилски”).

Началото е трудно. В 11 класни стаи и 5 избени помещения за работилници се обучават не само първите ученици, но и техните учители, повечето от които са имали само техническите знания и умения и никакъв педагогически опит.

 

 

 

   

Първите учители

 

Изпълнени с ентусиазъм и амбиции учители и ученици успяват за няколко години да превърнат техникума в едно от най-желаните училища за завършване на средно техническо образование. Учениците от техникума искаха да са първи във всяко отношение – и в учението, и в труда, и в спорта.

 

 

   

Първите успехи

През учебната 70/71г. на прегледите на ТНТМ, училището става окръжен първенец, а на Националната изложба са представени 4 експоната, три от тях са наградени с диплом, а четвъртият експонат, който представлява разгънат макет на ТП “София”, получава най-високата оценка- правителствена награда – диплом и златна значка. Учениците от техникума започват да участват в организиран вътрешно-училищен живот като рецитали, фестивали, викторини, спортни състезания, кръжоци към ТНТМ, създава се музикален състав.

 

 

   

Новата сграда

През зимата на 1971г. учебните занятия започват в новата сграда на техникума, а през 1973г. училището придобива и производствена сграда с 4 машинни работилници, 6 ел. работилници общо за 200 места. През същата година се изгражда и открита спортна база, а в последствие и физкултурен салон.Амбициозният и работлив колектив от учители и ученици участва активно в изработването на парковите алеи на техникума, кабинети, лаборатории.

СПЕЦИАЛНОСТИТЕ

 шлосер - монтьор;

съобщителна техника;

технология на машиностроенето;

електромонтьор на радио и телевизионна техника;

монтьор на електронни устройства;

оператор на металорежещи машини;

промишлена електроника

електронно-изчислителна техника;

радиотехника и телевизия;

топлинна и хладилна техника;

климатична и вентилационна техника;

компютърна техника и технологии.

   

Имаме модерна база . . .

 

Умеем да се състезаваме . . .

Забавляваме се . . .

Опознаваме света. . .

Copyright © ПГЕЕ-Банско 2010 Начало | История | Прием | База | Учители | Галерия | Новини | Контакти